Unika stränder

13 unika stränder att besöka under din livstid

När du tänker på stranden, tror du automatiskt av palmer, gyllene sand och vågor. Men har du någonsin föreställt den röda stranden eller ligga i sanden och ha hett vatten från varma källor komma rusande upp under dig? Detta är de bästa unika stränderna att besöka under din livstid.

 

Eller vad sägs om en strand där du kan se solen stiga och från mycket samma plats? Stränder och öar är min favorit resmål, och jag har varit på några ganska intressanta sådana. Här är en lista över mina erfarenheter på tretton av de mest unika stränderna!

 1. Playa Las Galeras-Samana, Dominikanska Republiken

Lokalbefolkningen kallar detta ”Fisherman’s Beach”, och jag måste säga att det är den vackraste stranden som jag någonsin varit på. Det är på halvön Samana i Dominikanska republiken.

 

Medan du kan få det av road, är vägarna mycket spåriga, så jag tog en båt dit. Detta är den perfekta paradise beach som du fantiserar om. Allt är technicolor, verkar ingen vara runt och största farorna verkar vara antingen att bli träffad i huvudet med en kokosnöt eller Rom tar slut. Som jag gjorde, och så jag hyrde en motorcykel föraren att gå och köpa mig lite mer! Jag såg någon sällan hela dagen.

Förutom killen med motorcykeln verkade en kvinna till synes från ingenstans att sälja mig en del kokos bröd som var helt utsökt. Verkligen, vad mer kan man behöver?

 1. Sunrise Beach-Koh Lipe, Thailand

Att ta sig till Koh Lipe är en prestation i sig själv. Jag tog en sex timmars minibuss tur att fånga en färja. Färjan släppte av mig vid en ponton på Sunrise Beach, där jag sedan fick på en longboat som släppte av mig på stranden.

Jag älskade att vakna upp till ljudet av de mossfynd går ut till havet varje morgon, sitter och beundrar de idylliska, njuter av lugnet på vattnet. Jag har aldrig sett snyggare soluppgångar i mitt liv, och jag älskade det faktum att jag kunde snorkla direkt från stranden. Jag bodde på ett hotell som hade badhytter vid stranden och den bästa delen var att titta på solen kommit upp medan jag låg fortfarande i sängen. Det är avlägsen plats fick mig att känna att jag verkligen hade fått bort från allt.

 1. Railay Beach-Krabi, Thailand

Railay Beach är bara fantastisk, som omges av höga kalkstensklippor på båda sidor. Men vad jag fann det mest magiska var Hidden lagunen.

Det är en vandring till få till lagunen del men definitivt värt det. Jag har aldrig sett sådan smaragdgröna vatten innan. Sanden på Railay Beach var fin och mjuk. Den roligaste delen titta på alla de rock klättrare skalning klipporna svävar över stranden. Det finns en grotta som du kan också vandra till, även om jag inte.

Denna strand är på Andamansjön, så vattnet är varmt och med dess kajakpaddling, snorkling, vandring och bergsklättring, det är den perfekta stranden för äventyrare.

 1. Split – Caye Caulker, Belize

Jo, The Split definitivt inte din typiska strand. Uppdelningen är mer av en vattenväg som bisects ön och ortsbor och turister har förvandlas det till en strand.

Det är ett livligt område med en strandbar där människor samlas och simma lögn ut på fiske hamnen eller litet sand. Den bästa delen av denna strand är dess avslappnad tillbaka rasta vibe. Inte bara att vattnet är otroligt klart och om du gå över till mangrove, kommer du att hitta sjöhästar. För mig, att se en sjöhäst för första gången var motsvarande ser en enhörning. Jag hade tänkt på dem som mystiska varelser, och för att faktiskt se en riktig tog bara min andedräkt bort!

Caye Caulker’s motto är ”go slow”. De tror på detta motto så mycket, att en restaurangägare byggde även ett farthinder ur smuts framför hans restaurang för de cyklar som gick av. En sak är säker, existerar på denna strand som du kommer att glömma då ens.

 1. madrigal Beach-Osa halvön, Costa Rica

Tänk att få ligga i solen på en öde strand, medan apor spelar i trädtopparna i djungeln bakom dig, fjärilar och trollsländor landa på huden brun, och röd Ara flyga overhead.

Det är precis vad jag fick göra på denna strand på halvön Osa. Det fanns en sötvatten lagun för simning. Djungeln var precis bakom mig och var full av apor, näsbjörnar, stora blå fjärilar och poison dart grodor. Solnedgången på stranden var fantastisk. Det råkade också vara en av dessa magiska stränder där du kan se soluppgången och ange på samma strand.

När du bor på denna strand träffade jag fjäril forskare, fågelskådare, vandrare och konstnärer. En stor mängd människor som kommer hit är värt resan själv.

 1. Puerto Viejo Beach, Costa Rica

Puerto Viejo är en av de avkopplande stranden städerna med en karibisk känsla. Dock kommer du att märka några skillnader. Det finns sengångare i träden kring stranden.

Vågorna är enorma!! Surfare kommer från hela världen att rida dessa vågor. Du kan gå vilse bara titta på dem hela dagen. Eller du kan ta surflektioner och rida dem själv. På natten, brand dansare kommer och utför på stranden och publiken blir livlig. Men under dagen, känns det nästan som du har upptäckt en liten fiskeby. Detta är en strand för människor titta, avkopplande och provsmakning varor av lokala leverantörer. Sparka tillbaka, har lite kokosvatten, eller äta en hemmagjord popsicle och låt dina bekymmer blekna bort!

 1. Zipolite Beach-Oaxaca, Mexiko

Playa Zipolite är också känd som ”beach of the dead”. Det kan finnas en hel del farliga strömmar och det var otrolig syn att titta på havets vågor skär och Tudela varandra på ett sätt som jag aldrig sett förut.

Dock fanns det säkra områden för simning. Jag älskade kropp surfing i denna strand. Vattnet här var en vacker blåaktig grön, men vad jag minns mest om denna strand var ljuset. Ljuset i Oaxaca är en fantastisk gyllene färg som lockar många konstnärer och fotografer. Min favorit tid att vakna upp varje dag var soluppgång när allt var badar i dess vackra bronsig nyans.

Det finns många hotell att bo här som steg från vattnet, och jag älskade att ha vågor krasch in i mina drömmar varje natt.

 1. Playa La Poza-Todos Santos, Mexiko

Vad är så ovanligt med denna strand är sötvatten lagunen som kör in i den. Det drar ett häpnadsväckande antal fåglar. Häger, hägrar, måsar, fregatter, ibis, ankor, skarv, pelikaner och snäppor är bara några av de fåglar som jag såg på mitt besök.

 

Stranden i sig är nästan öde. Vågorna är mycket stark och detta var ett ställe som jag bott ur vattnet. Vid vissa tider på året, är valar kända för att komma mycket nära stranden. Om du är en fågelskådare som också älskar stranden, missa inte denna plats!

 1. Playa Balandra-La Paz, Mexiko

Playa Balandra har några av de klaraste jag någonsin sett på en strand. Många människor förbise La Paz till förmån för Cabo, men de är miste!

Denna strand ligger utanför en långgrund vik. Jag gick ut halvvägs och vattnet var endast på mina knän. Sanden är vit och finkornig. Du är omgiven av sanddyner och cactus och det verkar som en strand som tiden glömde. Det är definitivt den vackraste stranden i alla Baja.

 1. Red Beach-Santorini, Grekland

Ja, det är röd sand som du ser! På en ö som redan är alldeles för vacker för ord., lämnar den röda sanden på stranden verkligen dig mållös.

Färgen kommer från den röda lavastenar av klipporna i närheten. Denna strand är i sin egen skyddad vik. Det är lite av en vandring dit, men det lysande blå i Egeiska havet som kontrast till de pulserande röda av de höga klipporna, kommer att lämna dig känslan som det var mer än värt mödan.

 1. Super Paradise Beach-Mykonos, Grekland

Super Paradise Beach har definitivt två sidor till henne. Gå på morgonen, och hittar du en lugn, vacker plats att simma. Men eftersom eftermiddagen dröjer sig kvar på, musiken blir dök upp.

Musiken börjar runt två på eftermiddagen brukar med chill musik, men efter ungefär en timme, festen börjar. Det finns tre barer som är del av stranden, en av dem med en egen pool på den klippa över hela scenen. Musiken blir starkare eftersom eftermiddagen fortskrider, och ingen kan motstå dans. Jag finner det mycket dekadent att dansa under dagen, särskilt när jag är på en strand.

Min favorit del av stranden var att komma hit. Jag kom med båt. Bara inte vad jag gjorde. Jag fick så fångas upp i dans att jag missade den sista en och var tvungen att lifta tillbaka!

 1. Trawangan Beach-Gili Trawangan, Lombok

Bara en hop, hoppa och en båt ride över från Bali är den vackra ön Gili Trawangan. Kändes som jag hade kommit in ett drömmande paradis när jag först fick syn på det klarblå vattnet.

 

Jag behövde även en snorkel mask att se fisken. Det bästa är att inga bilar eller skotrar är tillåtna på ön. Luften är ren, dykningen är vackra och människorna är vänliga. Detta är ytterligare en av dessa stränder där solen sätter och stiger på samma plats och det är verkligen helt förtrollande.

 1. varmvatten Beach, Coromandel-Nya Zeeland

Och för mest ovanliga stranden av allt varmvatten Beach är mycket den oförglömliga upplevelsen. Under lågvatten filtrerar varmvatten upp underifrån sanden.

Säng och frukost som jag bott på gav mig en hink att blanda i kallt vatten från havet för att få temperaturen precis rätt. Jag har alltid trott att ligga i en hängmatta var avkopplande, men ligga i det varma vattnet i utkanten av havet var bara om de mest lugn upplevelse jag någonsin haft. Jag har hört det blir trångt, men jag gick under veckan och praktiskt taget hade platsen för mig själv.